Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ

  • Απαντήσεις στη χθεσινή επίθεση που δέχτηκε από τη Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε με τη σημερινή του ομιλία, στο Νέο Ηράκλειο, ο Αντώνης Σαμαράς.
“Η σύγκλισή μου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο κάποιους ενόχλησε. Δεν συμπίπτουμε σε όλα, συμπέσαμε στα πιο βασικά”, τόνισε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι “όσο προσπαθούν να τραυματίσουν την προσπάθειά μας με προσωπικούς υπαινιγμούς δεν ενοχλούν εμάς, θυμώνουν τον απλό κόσμο της παρατάξης! Τον κόσμο που ζητάει μόνον ένα: Ενότητα! Αληθινή Ενότητα! Δεν μειώνουν την απήχηση των προτάσεων μας. Την ενισχύουν”.
Δήλωσε ότι δεν θα ακολουθήσει στην πόλωση που επιλέγουν οι αντίπαλοί του και επέμεινε στην ανάγκη ενότητας. Εξέφρασε την ανάγκη ιδεολογικής τοποθέτησης της ΝΔ, δηλώνοντας ότι ο ίδιος υποστηρίζει τις πιο σύγχρονες κεντροδεξιές αντιλήψεις.
“Ο στείρος κυβερνητισμός μας χαντάκωσε. Πρέπει να αποφύγουμε τη διαχειριστική μιζέρια. Δεν πρέπει να αφοπλιστούμε ιδεολογικά, αλλιώς θα συρρικνωθούμε. Η σιωπή των ιδεών είναι ουσιαστικά η σιωπή των αμνών. Λέμε όχι στη σιωπή των ιδεών”, είπε, υπογραμμίζοντας ότι η ιδεολογική ηγεμονία είναι εφαρμοσμένη συνταγή σε όλα τα σύγχρονα κεντροδεξιά κόμματα.
Με αφορμή την αιχμή της κυρίας Μπακογιάννη για περιχαράκωση της παράταξης, σημείωσε ότι “μιλώντας για την ιδεολογική μας ταυτότητα δεν προωθώ την περιχαράκωση. Προωθώ την επέκταση της επιρροής μας παντού. Δεν θα αφήσουμε να μετακινηθεί η Ν.Δ”. Ο κ. Σαμάρας κατέληξε, λέγοντας ότι “δεν θα γίνουμε το κόμμα των μεταλλαγμένων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου