Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

Η Ουκρανία δυσκολεύεται και πάλι να πληρώσει για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου που λαμβάνει και η ΕΕ δεν πρόκειται να παρέχει εκ νέου οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κρούοντας έτσι το καμπανάκι για μια καινούργια ενεργειακή κρίση.
"Φαίνεται ότι είμαστε και πάλι μπροστά σε προβλήματα που προκύπτουν λόγω της αδυναμίας της Ουκρανίας να πληρώσει για τον ενεργειακό εφοδιασμό της", δήλωσε σχετικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι η πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν του είπε ότι ο πρόεδρος της χώρας Βίκτωρ Γιουσένκο ευθύνεται για το "κλείδωμα" των πληρωμών.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζοντας τόνισε ότι τα στοιχεία του ΔΝΤ έδειξαν ότι η Ουκρανία έχει αποθέματα χρυσού ύψους 27 - 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να παρέχει οποιοδήποτε δάνειο προς την Ουκρανία για να καλύψει τις ανάγκες της.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε από την μεριά του ότι ελπίζει πως η Ρωσία και η Ουκρανία θα επιλύσουν τα συγκεκριμένα ζητήματα από μόνες τους χωρίς να χρειαστεί η διαμεσολάβηση της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου