Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Οι αρχηγοί των κομμάτων στην χώρα μας καθώς και οι συνεργάτες τους, τις τελευταίες ημέρες αναφέρονται συνεχώς στο θέμα για το οποίο επίσημα οδηγούμαστε σε εκλογές που δεν είναι άλλο απο την οικονομία. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ακούμε ότι χρήματα υπάρχουν αλλά λόγω της φοροδιαφυγής δεν μπορούν να εισπραχθούν απο το κράτος και ο καθένας προτείνει τις δικές του λύσεις και πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Βέβαια όλα αυτά τα έχουμε ξαναακούσει πάρα μα πάρα πολλές φορές προεκλογικά. Προγράμματα ανεφάρμοστα μόνο για προεκλογική χρήση. Μετά τις εκλογές ολα αυτα πάνε στο καλάθι των αχρήστων και πληρώνουν την νύφη συνεχώς μισθωτοί και συνταξιούχοι τα εύκολα σύγχρονα θύματα. Πόσα χρήματα όμως να μαζέψεις και από αυτούς που στην ουσία δεν έχουν κιόλας, πόσους νέους φόρους να εφεύρουν για να τούς πάρουν έστω και ένα λεπτό που τους περίσεψε απο κάποιο δάνειο που έχουν πάρει; Γνωρίζουμε πολύ καλά οτι κανένας απο αυτούς δεν θα χτυπηθεί με μεγάλα συμφέροντα αλλά κάτω απο τα μεγάλα συμφέροντα υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να ξεκινήσουν όπως Γιατροί, Δικηγόροι, Υδραυλικοί, Ηλεκτρολόγοι, Τεχνίτες και άλλοι. Γιατί κύριοι κάποιος απο τους παραπάνω να έχει πραγματικό εισόδημα 500.000€ η και παραπάνω και να δηλώνει 10.000 άντε 20.000 €, θα μου πείτε πάρε απόδειξη και σε ένα χρόνο θα σου επιστρέψουμε αυτό που σου αναλογεί μέσω της φορολογικής σου δήλωσης.
Συμφωνώ κύριοι αλλά με ρωτάτε εμένα που είμαι μισθωτός και η γυναίκα μου γέννησε η μου χάλασε το δίκτυο ύδρευσης και φτάνει η ώρα να πληρώσω το λαγαριασμό των 3.000€ και ζητήσω απόδειξη ο λογαριασμός απευθείας γίνεται 3.570€ με το Φ.Π.Α που θα τα βρώ να τα καταβάλω και να περιμένω μετά από ένα χρόνο να τα πάρω πίσω. Εάν θέλατε να πιάσετε έστω αυτούς θα μπορούσατε να κάνετε το πιο απλό πράγμα με την απόδειξη την επόμενη ημέρα να βρισκόμουν στο ταμείο της εφορίας και να έπερνα πίσω το αναλογούν ποσό. Με τον τρόπο αυτό πόσα δισεκατομμύρια ευρώ θα δηλωνόντουσαν παραπάνω και τι έσοδα θα είχε το κράτος; Το θέμα είναι ότι δεν θέλετε και όχι ότι δεν μπορείτε.
Είστε πατριωτικά ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ και έχετε αφήσει την πατρίδα να έχει βαλτώσει στην διαπλοκή και στην εξάρτηση απο ξένες δυνάμεις που σιγά σιγά για να μην ζητάνε τα χρωστούμενα και να μας δανείζουν συνεχώς παίρνουν ανταλάγματα. Δεν είμαστε πια πρόβατα και αγράμματοι άλλαξαν οι γενιές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου